Billig solcreme

Der findes næsten ikke noget bedre end en varm sommerdag, hvor solens stråler er fremme. Kølende badeture, læskende is og afslapning. Men en ting er vigtigt at huske: Når det er sommer, er det vigtigt at bruge solcreme – og her kan du selvfølgelig sagtens finde en billig solcreme.

 

En solcreme skal beskytte dig mod solens UV-stråler, og her kan en billig solcreme sagtens klare jobbet for dig. En billig solcreme kan findes mange steder, for eksempel i supermarkeder, på nettet, på apoteker, i Matas og så videre. Med en billig solcreme er du godt rustet til at opholde dig i solen.

 

Når du skal købe en billig solcreme skal du være opmærksom på, hvilken faktor du vælger. Hvis du er let modtagelig overfor solen og nemt bliver forbrændt, skal din billig solcreme have en højfaktor. Hvis du derimod kan klare en del sol, uden at du bliver forbrændt, så kan du nøjes med en lavere faktor. Dog anbefales det generelt at bruge en høj faktor, så du er bedst beskyttet mod solens stråler. Og har du for eksempel ar eller tatoveringer, kan du også bruge en billig solcreme til at beskytte dem. Her er det vigtigt at have den højest mulige faktor, som regel faktor 50+. For at beskytte dit ar eller din tatovering, kan du altså finde en billig solcreme, trykke det ud af tuben og derefter påføre et tykt lag på det område, der skal beskyttes.

 

Når du har købt en billig solcreme og skal til at bruge den for at beskytte hele kroppen mod solens UV-stråler, skal du generelt ikke holde dig tilbage med solcremen – og det er uanset, om du har købt en dyr eller en billig solcreme. Det ene kan være ligeså godt som det andet, bare du bruger den rigtige faktor og den rigtige mængde. Den anbefalede mængde solcreme for voksne pr. indsmøring er en håndfuld solcreme, dvs. 40 mililiter, og den anbefalede mængde solcreme for børn er cirka halvdelen, dvs. 20 mililiter. Derudover anbefales Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse desuden, at man smører sig ind i solcreme igen, hvis man har badet, tørret sig med et håndklæde eller svedt meget. Med flere indsmøringer i løbet af en dag, kan det derfor hurtigt blive til en del solcreme, og derfor kan det godt betale sig at købe en billig solcreme, hvis ikke man vil ende med at have brugt en formue på solcreme, når sommeren er omme. Du kan altså roligt smøre dig selv og dine børn ind i en billig solcreme, uden at spekulere over, om det er sikkert at bruge en billig solcreme.

 

Oftest har butikkerne tilbud på solcreme i sommerperioderne, og der er det som regel nemt at finde en billig solcreme. Det kan også være, du har et bestemt mærke, du foretrækker at bruge, og som normalt ikke ligger i den billige ende – og der kan du være heldig, at netop det mærke kommer på tilbud, så du kan få billig solcreme i dit yndlingsmærke. Det kan også være, du er på ferie i udlandet, og at de netop der har den solcreme, du foretrækker at bruge, på tilbud.

 

Uanset hvad er det i hvert fald vigtigt at huske at bruge solcreme. Generelt er det vigtigt at have respekt for solen og følge de anbefalinger, der er til ophold i solen. På den måde bliver det en meget bedre – og sikker – sommer. Og så er der heller ikke så meget ved at bruge sin ferie på at være forbrændt.